Практическо ръководство по пренатална диагностика Преглед отблизо

Практическо ръководство по пренатална диагностика

Ръководството се фокусира върху генетичната консултация, проследяването на репродуктивните опции при семейната двойка, за да може тя да има информиран избор по време на бременност.

Повече детайли

19 Артикули

18,00 лв

Добавяне към списъка с желания

Техническо описание

Автор(и): Людмила Ангелова, Борислав Кирчев
Издателство: Медицински университет - Варна
Година на издаване: 2014
Как да цитирате: Людмила Ангелова, Борислав Кирчев. - Варна :Университетско и здателство МУ-Варна, 2014. - 204 с. ;

Повече информация

Ръководството се фокусира върху генетичната консултация, проследяването на репродуктивните опции при семейната двойка, за да може тя да има информиран избор по време на бременност. Книгата третира профилактичния подход на дородови изследвания и начините за диагностициране на различните видове вродени аномалии, наследствени нарушения в метаболизма, автоимунни заболявания, хромозомни болести и генетични заболявания, вродени инфекции; разглеждат се различните инвазивни подходи за получаване на биологичен материал - биопсия на трофобласта, амниоцентеза, взимане на кръв от плода; описани са молекулярно-генетични, молекулярно-цитогенични, цитогенетични, имунологични и други лабораторни методи, като и ехографски, ехокардиографски и други апаратни техники за изследване.

Предназначено за специалисти по акушерство и гинекология, педиатри, общопрактикуващи лекари, генетични консултанти, ръководството е и полезно помагало за специализанти и студенти по медицина, биолози и биохимици в генетични лаборатории. 

24 см.
200 тир.
УДК 618.33

25 други продукти в същата категория: