Учебна тетрадка по фармакология за студенти по медицина Преглед отблизо

Учебна тетрадка по фармакология за студенти по медицина

Пособието съдържа 29 упражнения, съобразени с обучението на студентите на МУ-Варна по специалност "Медицина". В края е приложен Списък на задължителните лекарствени продукти.

Повече детайли

Добавяне към списъка с желания

Техническо описание

Автор(и): Мария Желязкова-Савова, Мариета Георгиева, Стефка Василева Вълчева-Кузманова, Силвия Ганчева Маринова, Калоян Добринов Георгиев, Антоанета Борисова Георгиева, Стела Тошкова Драгоманова, Мирослав Цонков Ефтимов, Емил Монев Милев
Издателство: Медицински университет - Варна
Година на издаване: 2014
ISBN: 978-954-9685-97-8

Повече информация

Пособието съдържа 29 упражнения, съобразени с обучението на студентите на МУ-Варна по специалност "Медицина". В края е приложен Списък на задължителните лекарствени продукти. Всяко упражнение включва тематичен конспект-обзор и задачи. Всеки тематичен раздел приключва с колоквиум, съставен от тест, отворени въпроси и рецептурни задачи.

Основен принцип, следван от авторите от Катедрата по предклинична и клинична фармакология (Факултет по медицина) и Катедрата по предклинични и клинични науки (Факултет по фармация), е непрестанното обновяване на преподавания материал и съобразяване на обучението с динамиката на съвременната наука.

11 други продукти в същата категория: