75 години Медицински колеж - Варна. Историята - свидетел на времето Преглед отблизо

75 години Медицински колеж - Варна. Историята - свидетел на времето

Това специално юбилейно издание разказва за пътешествието, започнало през 1942 г., с първа стъпка основаването на Медицинско училище. Днес то продължава с перспектива за увеличаване на капацитета и подготовка на опитни млади кадри - достойни последователи на своите учители.

Повече детайли

Добавяне към списъка с желания

Техническо описание

Автор(и): Димитричка Близнакова и съавтори от учебни сектори към Медицински колеж - Варна
Издателство: Медицински университет - Варна
Година на издаване: 2017
ISBN: 978-619-221-091-5
Как да цитирате: 75 години Медицински колеж - Варна. Историята - свидетел на времето. Д. Близнакова и др. Варна, МУ-Варна, 2017. 104 с.

Повече информация

"Писането на история е трудна и отговорна задача. В същото време е невероятно предизвикателство. Потапяме се в миналото, в събития, опознаваме личности, които сме виждали в архивите, но те оживяват под перото и са стожер на постиженията.

Нашето настояще не е дар, то е постижение с корени в миналото и с поглед към бъдещето. То ни показва къде сме сгрешили и сочи посоката, в която да се движим.

Да, ще си кажете "Всичко тече, всичко се променя", но заредени с ентусиазма на създателите и с техния опит, ние се амбицираме да не изостанем в състезанието, наречено Медицински колеж - Варна.

Нека отгърнем страницата на нашата история."

Богато илюстрованото луксозно издание проследява развитието на Медицински колеж - Варна, от създаването му като Медицинско училище през 1942 г., до днес.

30 други продукти в същата категория: