55 години Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“ – Варна: Минало, настояще, бъдеще Преглед отблизо

55 години Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“ – Варна: Минало, настояще, бъдеще

Юбилейната книги е подготвена по повод 55-годишнината от основаването на Медицински университет - Варна.

Повече детайли

20,00 лв

Добавяне към списъка с желания

Техническо описание

Издателство: Медицински университет - Варна
Година на издаване: 2016
ISBN: 978-619-221-020-5

Повече информация

Двуезичното юбилейно издание е подготвено и осъществено от широк авторски, редакторски, графичен, фотографски и координационен екип от университетски ръководители и преподаватели, от екипите на различни отдели и звена на МУ-Варна. Замислено е като панорамен преглед на миналото на Варна и региона с оглед на медицинската история, както и с акценти от летописа на университета от създаването му през 1961 г. до 2011 г. с подчертаване на приемствеността в дейностите на всички ректори от създаването насам. Настоящето – периодът 2012-2016 – е разгърнато в главата „Университетът днес“ с кратки обобщения по структурата, обучението, научноизследователската, проектната и международната дейност, инвестициите, работата на университетските отдели, студентския живот. Последната глава е отредена за бъдещето – инвестиции и проекти, които са заложени днес и ще бъдат осъществени утре.

„За нас 55-годишнината е и повод да споделим с младите ни колеги и студенти спомена за създателите на нашата Алма матер, да ги въодушевим с любов към науката и познанието и да им вдъхнем увереност, че и те ще изпитват удовлетворение от учебните, научни и професионални постижения.“ Проф. д-р Красимир Иванов

СЪДЪРЖАНИЕ:
ИЗ ИСТОРИЯТА НА МЕДИЦИНАТА ВЪВ ВАРНА И РЕГИОНА
ИСТОРИЯ НА МЕДИЦИНСКИ УНИВЕРСИТЕТ – ВАРНА
УНИВЕРСИТЕТЪТ ДНЕС
Структура
Ръководство
Акценти (2012-2016)
Обучение
Наука
Качество и акредитации
Международно сътрудничество
Проекти
Инвестиции
Студентски живот
Спорт
ПОГЛЕД В БЪДЕЩЕТО

Книгата е богато илюстрирана с фотографии от всички периоди на университетската история. Всяка страница е оформена едновременно с текст на български и английски език.

10 други продукти в същата категория: