Медицинска микробиология Преглед отблизо

Медицинска микробиология

Учебникът на Веселин Русев и Калинка Божкова предоставя изчерпателна информация относно базова тема в областта на медицината и здравеопазването.

Повече детайли

Добавяне към списъка с желания

Техническо описание

Автор(и): Веселин Русев, Калинка Божкова
Издателство: Медицински университет - Варна
Година на издаване: 2013
ISBN: 978-954-9685-86-2

Повече информация

Учебникът на Веселин Русев и Калинка Божкова предоставя изчерпателна информация относно базова тема в областта на медицината и здравеопазването. Като самостоятелна дисциплина, медицинската микробиология изучава особеностите на патогенните за човека и някои животни микроорганизми. Тя проучва взаимоотношенията, създадени между причинителите на инфекциозните заболявания и човека, начините за тяхното пренасяне, болестотворното им действие, както и защитните реакции на макроорганизма срещу патогенните микроорганизми. През последните години микробиологията заема основно място като основна клинична и профилактична дисциплина. Това се определя от новия принцип на профилактична насоченост на медицината в страната.

„Медицинска микробиология" се издава на CD. В удобен за четене електронен формат, в рамките на над 500 стр., учебното помагало разглежда трите основни раздела – обща микробиология, специална микробиология и вирусология.

30 други продукти в същата категория: