Modern Prevention of Gastric Cancer Преглед отблизо

Modern Prevention of Gastric Cancer

Монографията е подходящ наръчник за гастроентеролози, хирурзи, специалисти по ендоскопия и специалисти по обществено здравеопазване.

Повече детайли

1 Артикул

20,00 лв

Добавяне към списъка с желания

Техническо описание

Автор(и): Миглена Стамболийска
Издателство: Медицински университет - Варна
Година на издаване: 2015
ISBN: 978-619-713-750-7
Как да цитирате: Stamboliyska, M. Modern Prevention of Gastric Cancer. Varna, Varna Medical University Press, 2015. 160 p.

Повече информация

Монографията на д-р Миглена Стамболийска „Modern Prevention of Gastric Cancer“ е посветена на методите за превенцията на рака на стомаха. Това е социално значимо заболяване и, въпреки спада в броя на случаите, все още остава сериозно клинично предизвикателство. Ракът на стомаха е вторият по честота гастроинтестинален тумор след рака на дебелото черво и на пето място сред злокачествените заболявания в България.

Неговата етиология е многофакторна и включва ролята на Helicobacter pylori, диетата, начина на живот, генетика и др. Развитието на рака на стомаха е сложен процес в много етапи, състоящ се от генетични и епигенетични промени в онкогените в епителните клетки на стомаха.

Използвайки богатия си научен и културен опит, д-р Стамболийска разглежда възможните методи за превенция. Англоезичната монография е написана на високо научно ниво и съдържа съвременна информация за превенцията на рака на стомаха.

30 други продукти в същата категория: