Анатомия на човека Преглед отблизо

Анатомия на човека

Книгата е четвърто, актуализирано издание на учебника „ Анатомия на човека“. Освен редакции на целия текст от изданието през 2006 г., има добавени нови глави, както и отделни текстове. Актуализирана е и илюстративната информация към текста.

Повече детайли

49,00 лв

Добавяне към списъка с желания

Техническо описание

Автор(и): Георги Балтаджиев, Пепа Атанасова, Ивета Коева, Стефан Сивков, Атанас Балтаджиев
Издателство: Лакс бук
Година на издаване: 2016
ISBN: 789-619-189-029-3
Как да цитирате: Анатомия на човека. Ред. Г. Балтаджиев. 4. доп. и прераб. изд. Пловдив, Лакс бук, 2016. 1087 с.

Повече информация

Терминологията в настоящото издание е коригирана - съобразена е с Парижката анатомична номенклатура (PNA) от 1955 г. и нейните последни актуализации, както и с Международната хистологична и ембриологична номенклатура от 1970 г. и последвалите актуализации.

Този труд отразява дългогодишния опит на катедра "Анатомия" при ВМИ-Пловдив в преподаване на нормалната морфология на човека. Той свързва описателните анатомични данни с такива от топографската и клинична анатомия, т.е. обединява теорията с примери от клиничната практика.

Това издание ще улесни студентите по медицина и дентална медицина при изучаване на устройството на човешкото тяло в норма, което е фундамент за тяхното клинично обучение. Книгата е необходим справочник за всички лекари и дентисти, които се интересуват от нормалното устройство на човешкото тяло.

Под редакцията на д-р Г. Балтаджиев.

30 други продукти в същата категория: