Практическо ръководство за оптици. Детайлите, които ни превръщат в наистина добри професионалисти Преглед отблизо

Практическо ръководство за оптици. Детайлите, които ни превръщат в наистина добри професионалисти

Книгата е преводно издание от английски език на „The Optician Training Manual“, с автор американския оптик Дейвид Макклиъри.

Повече детайли

Продуктът не е наличен в момента

42,00 лв

Добавяне към списъка с желания

Техническо описание

Автор(и): Дейвид Макклиъри
Издателство: СТЕНО
Година на издаване: 2013
ISBN: 978-954-449-652-4
Как да цитирате: Макклиъри, Д. Практическо ръководство за оптици. Детайлите, които ни превръщат в наистина добри професионалисти. Прев. М. Янев. Варна, СТЕНО, 2013. 260 с.

Повече информация

Изданието съдържа полезни съвети относно обучението и подбора на кадри-оптици. Дава практически познания в областта на клиничната оптика и очната анатомия. Помага на начинаещи и професионални оптици да: подберат подходящи рамки за различни типове клиенти; предложат най-подходящите лещи при различни конкретни случаи; се научат да правят анализ на отделните компоненти на очилата; научат своите клиенти да ползват и съхраняват правилно контактните си лещи; анализират параметрите на контактни лещи; разбират и свързват симптомите на своите клиенти с най-често срещаните очни заболявания и състояния; обогатят професионалните си знания и умения.

Главната цел на четивото е да подобри уменията на оптиците за продажба и обслужване, което би издигнало авторитета им пред клиентите. Прочелите я ще съумеят да вникнат по-добре в потребностите и навиците на клиента, с цел предлагане на най-подходящите продукти. Предложената информация за това как да бъде подобрено зрението на клиента е добре систематизирана. Приложени са и примерни формуляри, които оптиците могат да използват, за да подобрят обслужването в оптиката си.

СЪДЪРЖАНИЕ

Глава 1 - Анатомия на окото и основните принципи

Глава 2 – Параметри на лещите

Глава 3 – Избор на рамка

Глава 4 – Напасване и монтаж на рамки и лещи

Глава 5 – Опции лещи

Глава 6 – Контактни лещи

Глава 7 – Здравословно състояние на очите и симптоми при някои основни заболявания

Глава 8 – Специални случаи – откриване на потенциални недостатъци

Глава 9 – От добро към перфектно

 

Превод от английски език: Максим Янев

 

30 други продукти в същата категория: