Решения задачи по химия за кандидат-студенти по медицина, стоматология и фармация. Органична химия – Част 2 Преглед отблизо

Решения. Задачи по химия за кандидат-студенти по медицина, стоматология и фармация. Органична химия. Част 2

Помагалото е единадесето преработено издание, което цели да помогне на кандидат-студентите да придобият необходимите умения и сигурност за успешно представяне на изпита по химия във всички медицински ВУЗ-ове в страната.

Повече детайли

9 Артикули

12,00 лв

Добавяне към списъка с желания

Техническо описание

Автор(и): Петър Шаров, Мариан Николов, Цонка Цанова, Радка Георгиева-Николова, Сийка Берова, Иван Иванов
Издателство: Регалия 6
Година на издаване: 2016
ISBN: 978-954-745-260-2
Как да цитирате: Решения. Задачи по химия за кандидат-студенти по медицина, стоматология и фармация. Органична химия. Част 2. 11. прераб. изд. София, "Регалия 6", 2016. 168 с.

Повече информация

Първа и втора част на книгата с решени задачи могат да бъдат използвани за самообучение, както от кандидат-студентите, така и от учениците от средните училища, тъй като те стимулират логичното мислене и допринасят за систематизиране и по-пълноценно усвояване на материала по органична химия.

При излагане на решенията на задачите авторите са се съобразили с основните изисквания на изпитната комисия по химия, които се свеждат до:

1) познаване на строежа на основните видове органични съединения;

2) познаване на техните свойства;

3) методите за получаване на отделните видове органични съединения;

4) коментиране на условията за протичане на химичните реакции;

5) установяване на генетичната връзка между органичните съединения;

6) умения да се съпоставят факти и правят изводи от тях.

Решенията на част от задачите са дадени по-схематично, без коментар. При много от задачите са дадени названията на органичните съединения, промяната на хибридизацията, степента на окисление на въглеродния атом и т.н. Отделено е внимание на задачите с повишена трудност, като е посочен един от вариантите за тяхното решаване. Предложените решения стимулират самостоятелното намиране и на други варианти за решение на задачите.

Авторският колектив е от катедра „Химия и биохимия“ при Медицински университет – София.

30 други продукти в същата категория: