Хирургично лечение на простатния карцином Преглед отблизо

Хирургично лечение на простатния карцином

Монография, обобщаваща в едно четиво цялостна информация за съвременното хирургично лечение на простатния карцином, базирана на над 2000 библиографски източника, предимно от последното десетилетие.

Повече детайли

Продуктът не е наличен в момента

35,00 лв

Добавяне към списъка с желания

Техническо описание

Автор(и): Александър Хинев
Издателство: Фабер
Година на издаване: 2013
ISBN: 978-954-400-868-0
Как да цитирате: Хинев, Ал. Хирургично лечение на простатния карцином. Велико Търново, "Фабер", 2013. 554 с.

Повече информация

Монографията на доц. д-р Александър Хинев е посветена на хирургичните методи за лечение на простатния карцином. Съдържа подробна информация относно анатомията на структурите, заобикалящи простатата. Описва всички методи за диагностициране и предоперативна прогноза на заболяването. Представя се оперативната техника на отворените ретропубична и перинеална радикална простатектомия и на лапароскопската радикална простатектомия, нашумяла през изминалите 10 години.

В изданието се описват най-често срещаните усложнения, с акцент върху специфичните за тези операции инконтиненция на урината и еректилна дисфункция. Анализират се онкологичните резултати от радикалната простатектомия, приложена в различните рискови групи. Робот-асистираната лапароскопска радикална простатектомия е отделена в специален раздел. В монографията са представени и адювантните методи на лечение – хормоно- и лъчетерапия, прилагани при високо рискови пациенти .

Освен палиативните методи на лечение, като TURP, двустранна орхиектомия, лазерна аблация и др., в  монографията се разглеждат и някои съвременни алтернативни методи за радикално лечение и фокална терапия, като брахитерапия, криотерапия и HIFU.

Книгата е предназначена за широка читателска аудитория: студенти, специализанти, общопрактикуващи лекари, лекари специалисти и любознателни пациенти.

30 други продукти в същата категория: