Лекарски грешки. Съдебномедицинска гледна точка
  • Лекарски грешки. Съдебномедицинска гледна точка

Лекарски грешки. Съдебномедицинска гледна точка

7,67 €

В книгата си „Лекарски грешки“ Добринка Радойнова разглежда темата в два основни аспекта – съдържание на понятието, неговото юридическо, социално и медицинско значение, и втория – значение и особености на медицинската експертиза в случаи на допуснати (или предполагани) пропуски и грешки.

Количество
В наличност

В книгата се разглеждат и някои специфични въпроси, възникващи на границата между медицинската и юридическата практика и наука. Посочени са роли и характеристики на съдебномедицинския експерт, както и общите правила при назначаване на съдебномедицински експертизи при лекарски дела, заедно с факторите, влияещи върху качеството на експертната дейност.

Авторът посочва някои препоръки относно необходимите промени с цел подобряване на съдебномедицинската експертна дейност в случаи на т. нар. „лекарски дела“, основан на богатия ѝ опит от участието в множество такива експертизи.

Книгата е предназначена за юристи – прокурори, съдии, адвокати, пострадалите и подсъдимите, както и за лекари, участващи в извършването на колективни експертизи. Във финалната си част съдържа казуси с практическа насоченост.

Техническо описание

Автор(и)
Добринка Радойнова
Година на издаване
2013
Издателство
СТЕНО
Как да цитирате
Радойнова, Д. Лекарски грешки. Съдебномедицинска гледна точка. Варна, СТЕНО, 2013. 236 с.
ISBN
978-954-449-642-5