Исторически медицински аспекти на водното спасяване в България
  • Исторически медицински аспекти на водното спасяване в България

Исторически медицински аспекти на водното спасяване в България

6,65 €

Книгата представя медицинските аспекти – организацията и утвърдените практики за оказване на медицинска помощ във водното спасяване в България. Проследени са достъпните източници за тази проблематика от древността до съвремието и е представен паралел спрямо създаването и развитието на медицинската помощ при воден травматизъм в световен аспект.

Количество
В наличност

Монографията „Исторически медицински аспекти на водното спасяване в България” е първи по рода си труд, посветен на развитието на теорията и практиката на медицинската помощ при водни инциденти. Написана е увлекателно, на достъпен език, като това повишава качествата на научния труд.

За първи път са описани и систематизирани публикации за оказване на първа помощ при давене, издадени от именити български възрожденци като Сава Доброплодни, Петко Славейков, Захарий Княжески и т.н. Направен е задълбочен анализ на множество непознати за обществото и специалистите източници.

Изданието е ценно ръководство в ръцете на студентите по медицина, лекари, както и на съответните структури на Български Червен кръст.

Техническо описание

Автор(и)
Димитър Ставрев
Година на издаване
2016
Издателство
Медицински университет - Варна
Как да цитирате
Ставрев, Д. Исторически медицински аспекти на водното спасяване в България. Варна, МУ-Варна, 2016. 140 с.
ISBN
978-619-221-000-7