Медицинска микробиология Преглед отблизо

Медицинска микробиология

Учебникът на Веселин Русев и Калинка Божкова предоставя изчерпателна информация относно базова тема в областта на медицината и здравеопазването.

Повече детайли

Продуктът не е наличен в момента

6,00 лв

6,00 лв за 1

Добавяне към списъка с желания

Повече информация

Веселин Русев, Калинка Божкова

Учебникът на Веселин Русев и Калинка Божкова предоставя изчерпателна информация относно базова тема в областта на медицината и здравеопазването. Като самостоятелна дисциплина, медицинската микробиология изучава особеностите на патогенните за човека и някои животни микроорганизми. Тя проучва взаимоотношенията, създадени между причинителите на инфекциозните заболявания и човека, начините за тяхното пренасяне, болестотворното им действие, както и защитните реакции на макроорганизма срещу патогенните микроорганизми. През последните години микробиологията заема основно място като основна клинична и профилактична дисциплина. Това се определя от новия принцип на профилактична насоченост на медицината в страната.

„Медицинска микробиология" се издава на CD. В удобен за четене електронен формат, в рамките на над 500 стр., учебното помагало разглежда трите основни раздела – обща микробиология, специална микробиология и вирусология.

ISBN: 978-954-9685-86-2

30 други продукти в същата категория: