Как се разчита електрокардиограма Преглед отблизо

Как се разчита електрокардиограма

2014

„Как се разчита електрокардиограма“ е пето актуализирано издание/учебник на доц. Сотир Марчев. Книгата е подредена по реда, в който на практика се разчита електрокардиограма. Вместо от глави и раздели, тя е съставена от стъпки и справки. Поредицата от стъпки проследява пътя, по който трябва да премине погледа на един лекар...

Повече детайли

1 Артикул

12,00 лв

Добавяне към списъка с желания

Повече информация

„Как се разчита електрокардиограма“ е пето актуализирано издание/учебник на доц. Сотир Марчев. Книгата е подредена по реда, в който на практика се разчита електрокардиограма. Вместо от глави и раздели, тя е съставена от стъпки и справки. Поредицата от стъпки проследява пътя, по който трябва да премине погледа на един лекар, за да разчетете електрокардиограма. Справките дават допълнителна информация. Изданието е илюстрирано от автора с 63 фигури, описващи всяка стъпка от процеса на разчитането.

Тъй като книгата е замислена и написана като практическо пособие, всички амплитуди са в милиметри, а не в миливолтове. Използвани са и по-разбираеми изразни средства, различни от обичайно употребяваните в електрофизиологията с цел по-голяма достъпност на текста за непрофесионалисти.

Книгата е предназначена за лекари, студенти и всички интересуващи се от електрокардиография. Текстът е достъпен както за лекари, така и за хора с начинаеща медицинска подготовка. В нея са изложени както основните принципи на науката, така и нейните тънкости. Доминира аналитичният подход, което я прави отлично помагало. В настоящото пето издание са отразени настъпилите междувременно промени в ЕКГ стандартите.

Издателство: Лакс Бук, Пловдив, 2014

ISBN: 978-619-189-002-6

Стр: 159

30 други продукти в същата категория: